Çarşamba, Ağustos 18, 2010

Liste.. :)


En sevdiğim aylardır bahar ayları.. sonbahar ilkbahar fark etmez yılın en güzel ayları hep bahar aylarıdır. Ne sıcaktır ne soğuktur. Çok üşümezsiniz de çok terlemezsiniz de, gerçi ne kadar küresel ısınmanın etkisiyle mevsimleri birbirine karışmış halde yaşasak da olsun, benim tanıdığım bildiğim hatırladığım ve yaşamaktan hoşlandığım gibidir bahar ayları ve küresel ısınmaya bile meydan okurcasına, seviyorum baharlarııııııııııı..
Ağustos ayını söylediğim gibi rutinlerimin dışında bi dengesizlik içinde yaşarken, ramazanı geçirmeye çalıştığım tatilin büyüsünden kurtulup işe adapte olmaya gayret gösterdiğim ve bilindiği üzre yemek ve uyku düzenimin alt üst olduğu zamanlardayım.

- Ondördüncü Kural:
Hakk' ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine teslim ol.
Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın.
"Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir" diye endişe etme.
Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?
Şems-i Tebrizi


Eylül’ü heyecanla bekliyorum. Hem sevdiğim aylardan biri olduğundan hem de hayatımın bi şekilde değişecek olduğuna inandığımdan. Bu inancımı da daha da kuvvetlendirmek için boş durmuyorum tabiî ki, eylül ayına hazırlanıyorum :)
Ramazan ayının bitmesiyle birlikte yoğunlaşacak iş tempomuzu heyecanla mı bekliyoruz ürkerek mi bekliyoruz nasıl bekliyoruz bilemiyorum ama bi şekilde bekliyoruz. Bunun için iş yerimdeki odamın düzenlemelerini yapmak için yeni fikirler üretmeye çalışıyorum. Madem yeni bir iş dönemi o zaman odanın şeklini değiştirmek gerek diyerek çalışma masam, dolabım gibi temel eşyaların yerini değiştirmekle başladım işe. İlk başta insana garip gelebiliyor alışılmış düzenden çıkmak ama olsun, alıştım güzel oldu. Duvarlarım henüz boş, asılacak panoların tasarımlarını üzerine asılacakları henüz toparlamadım ama düşünmüyorum değil. Odamın as’ları için ise miniklerime ihtiyacım var. Gelip okulumuzda seslerini duymalıyız, koşarken, resim yaparken, oyun oynarken onları resimleyebilmeliyiz ki (fotoğraf çekmeye de aşık biri olduğuma göre) duvarlarımı daha da güzelleştirebileyim.

Oda deyince değişecek tek yer iş yerimdeki odam mı hayır tabiî ki evimdeki odamla ilgili de yapacaklarım var. Duvarımda duran iki koca panonun üzerini değiştirmekle başlayacak iş, ve karşı duvarıma güzel bir resim gerek.. Venedik resmi olabilir mesela, madem ki en büyük hayalim bi gün Venedik’te olmak ise, kocaman bir resmini asıp hayalime doğru gitmek gerek. Odamla ilgili fikirlere hep açığım özellikle de DİCLEKIYISINDAMASALKENTİM’den..

Büyük sıkıntısını çektiğim sevgili uykum ve nerelere kaybolduğunu bilemediğim bitanecik yemek düzenim.. Ramazan bitecek ve bunların hepsi düzene girecek İNANIYORUM. Bunu bir de sporla destekleyince benim tabirimle “ohhh misss” olacak. Düzenli uyuyarak eski yeme düzenime kavuşarak ve tabiî ki spor sahalarıma yeniden geri dönerek ramazanın bana bırakacağı şişkinlik yerini eski halime bırakacak ehheeheh.. Ve tabiî ki bu nedemek, Gardrop yenilemesi demek. E hayatımın en zevklilerinden bi tanesi.

Ve tabiî ki bahar etkinliklerimiiiizzz… Madem ramazan bitecek o zaman kahvaltılara gitmeye başlayabiliriz. Havalar iyice bozmadan, şöyle keyifle gidilecek tiyatrolar.. Bir tanesi yolda bekliyor mesela, Bir Yaz Gecesi Rüyası. Ve daha planını yapamadığımız bir sürü şey Diclemle,Gizemimle,Arı Maya’mla ve daha fazlasıylaaa…


E o zaman Hadi bakalım, Eylül gelsin.. :)
Tempo Tempo Hadi :)


...Yaşamm Pınarım...

4 yorum:

  1. Eylül gelsin,havalar serinlesin birazcık...
    ama o zamana kadar ağüstosta yaşamanın keyfine de varılsın :)

    YanıtlaSil
  2. Odanız için size aktive edici küçük bir şey önermek istiyorum.Kırmızı cam bir vazo içinde üç adet bambu.Kırmızının hareketliliği şans bambularının dinginliği ile birleşicek.Hem de bu güzel etki yaratıcılığınıza arttıracak.Nacizane tavsiyem budur :)
    Sevgiler,
    Yurdanur

    YanıtlaSil
  3. CEPAYNASI; Ağustosu da doya doya yaşamamız gerek, bi kaç derece daha serinlese harika olacak..katılıyorum sana...
    YURDANUR; odamda şuanda, ortaokul yıllarında kendim yaptığım bir vazonun içinde,kırımızı ve senin söylediğin gibi 3 adet çiçek var. Bu sefer kırmızı vazoyu deneyeceğim, odamda bir de kırmızı armut koltuk var çünkü. Çok incesin teşekkürler,
    Sevgiler.. :)

    YanıtlaSil
  4. Venedik resmindeki köprü Son Bakış köprüsü.İdam mahkumları geçerken son defa bu köprüden bakarlarmış hayata.Ben çok sevmitim ve resmini çekmiştim...Sevgiler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...