Pazartesi, Ağustos 16, 2010

öyle bir şey yazsın ki elleri....


Öyle bir şey yazsın ki elleri, öyle şeyler döksün ki gözler önüne; içindekilerin hepsinden kurtulsun, hepsi bitmişken yok olup tamamen külleri bile kalmadan uçuşuversin gökyüzüne. Alsın mavilik en karalıkları, geriye sadece huzuru kalsın başka bir şeyi değil.
Öyle bir şey yazsın ki elleri, her fırtınanın sesini gölgede bıraksın. O kadar gür çıksın sesi kelimelerin, o kadar büyük olsun dalgaları.. Öyle bir şey yazsın ki o elleri öyle bir şey yazsın ki yüreğinin bütün fırtınaları dışarıya fışkırsın, sanki volkandan fışkırır diye yaksın yıksın ortalığı. Yaksın kavursun kavurdukça yansın yandıkça kavrulsun kavruldukça dursun dursun dursun, öyle bir şey yazsın ki elleri, sönsün sönsün, dumanı tütsün tütsün. Kokusunu bıraksın yanık yanık, genzini yaksın öksürtsün öksürtsün, boğulurcasına, gözlerinden yaş akarcasına, sanki ölüyormuşçasına.. Öyle bir şey yazsın ki elleri, daha da çok acıtsın okudukça, unuttursun içindekileri hare hare oldukça, öyle bir acıtsın ki yazdıkları ellerinin, gözlerinin içinde de alevler yaktırsın, gözyaşlarıyla boğdursun.. Öyle bir şey yazsın ki elleri, kafasını yerlere vura vura, saçlarını yola yola, öyle bir şey yazsın ki kendini parçalaya parçalaya yok etsin kendini de içindekini de..
Öyle bir şey yazsın ki elleri, günün göremediği kadar, yüreğin hissedemeyeceği kadar, rüzgarın titretemeyeceği kadar, alevin yakamayacağı kadar
Öyle bir şey yazsın ki elleri ve öyle şiddetli olsun ki etkisi, her acıyı küçük kılsın..
Öyle bir şey yazsın ki elleri, yazdıktan sonra her şey bitsin, bittikten sonra her şey yenilensin..
Öyle bir şey yazsın ki elleri…
Kıskandırsın yüreğini, kızdırsın yüreğini, sustursun yüreğini, durdursun yüreğini…
Öyle bir şey yazsın ki elleri,
Gömsün geçmişini, yaksın geçmişini…
Öyle bir şey yazsın ki elleri,
Sevsin daha gelmeden geleceğini, sevsin daha gelmemiş sevdiğini, sevsin kendine gelmemiş kendisini,
Öyle bir şey yazsın ki elleri,
Artık annesinden yeni doğmuş gibi bilsin kendini, melek gibi, acısız gibi, sessiz sedasız, sakin edasız…

Öyle bir şey yazsın ki elleri….
Öyle bir şey yazsın işte….


...YaşammPınarımm...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...