Perşembe, Nisan 22, 2010

Yaşa mı Başa mı?? :))




Takvim yaşına mı bakalım yoksa ruh yaşına mı? Kişiliği yansıtan yaşa mı, bin dokuz yüz bilmem kaçlı yılları 2010’dan çıkartınca karşımıza çıkan rakamdaki yaşa mı bakmamız gerek, BİLMİYORUM diyeceğimi sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz.. Nitekim bu soruya siz de benim verdiğim cevabı veriyor iseniz,

DINNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!

Evet tebrikler siz de baya tecrübelisiniz hayat, memat ve insan konusunda.
Gerçekten yaşa bakınca insanın ciddi anlamda olgun olmasını, olgun davranışlar sergilemesini, bazı şeyleri tolere edebilmesini, algıladıklarını fark edebildiği gibi algıladıklarının hangi anlamlarla atfedildiğini de fark edebilmesini, hadi yaşın gibi değil ama en azından bi yetişkin gibi davranabilmesini, sınırlarını, tavırlarını ayarlayabilmesini bekliyoruz, Normal olarak..
Beklediklerimizi göremediğimizde ne oluyor peki??

Yaşıyor yaşıyor ve sonunda gülüyoruz.

Aldığımız tepkilere şaşırmanın yanında bi de bu tepkileri veren insana şaşırıyoruz, bunları nasıl yapabiliyor diye. Sinirimiz bozuluyor, umursamak istemiyoruz. Tam umursamadığımız düşündüğümüz bir anda hoooooooooop yeni bir şey oluyor ve bu sefer birazcık terbiyesizleşiyoruz, yuh be kardeşim bu kadarı da olmaz yani pessss barbar mıdır nedir vs. vs. gibi biz de söylenmeye başlıyoruz, neden? Çünkü tahammül sınırımız zorlanıyor.

Şunu kabul etmemiz gerekir ki, kimse kimseyle konuşmak zorunda değildir bu dünyada, ve kimse kimseyi sevmek zorunda değildir elbette. Ama mecbur olduğumuz bi konu var ki o da, aynı gökyüzü altında nefes aldığımız müddetçe, sorun ne olursa olsun SAYGI’yı yitirmemek…
Aynı çatı altında yüz çevirerek yürümek, bir günaydın’ı bir iyi akşamlar’ı esirgemek, izin istemekten aciz olmak.

“AKIL YAŞTA DEĞİL BAŞTADIR” çok doğru bi cümledir aslında. Ne yaş büyüklüğü, ne (güya) tecrübe bolluğu, hiçbirisi işe yaramıyormuş demek ki.

Çok küçükler gördüm 50lilklerin tecrübesine taş çıkarır..
Çok büyükler gördüm 3 yaşındakilerden farksız kalır..
Hadi artık AKLINIZI BAŞINIZA TOPLAYIN…

Ha bu arada, bu yazıya şaşkın bebekleri koyma sebebimi açıklamayı unuttum;

Bebekler bile şaşırıyor bu triplerinize, hallerinize... Ona göre...
:)))))))))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...