Cuma, Nisan 16, 2010





Çocuk mutluluktur. Onun dünyası o kadar geniş, o kadar uçsuz bucaksız, o kadar derin, o kadar renkli, o kadar ilginç ve daha birsürü okadarla doludur ki, Çocuk inanılmazdır.
Çocuk, sanattır aslında.. Elleriniz ellerindeyken gözleri size bakarken birşeyler sormaya öğrenmeye çalışır. Cevap verirsiniz belki ama her cevabınızın ardından tekrar “neden” sorusu gelir ve o sorular aslaa bitmez. Kendiniz yoğurursunuz onu. Nereye çekerseniz oraya gelir , kendi ellerinizle yarattığınız dünyanın en güzel sanatıdır aslında.
Çocuk zordur. Dünyası o kadar karmaşık ve değişiktirki sağa attığınız adımı sola atmışsınız gibi anlar. Ya çok büyük yol katedersiniz ya 10 adım geriye gidersiniz. O minicik beyni ile o kadar çok şey düşünür ki ayağa kalkıp kendi hakkını savunurcasına sanki büyümüş de küçülmüş gibi çat çat pat pat tartışabilir. İstediğini yapmanızı bekler. İstemediği birşeyi yaptığınızda sinirlenir. “sen kötü bir öğretmensin gözlerime baaaakkk!!!!!” diye sizi tehdit bile eder, azarlar.
Her duyduğunu hafızasına kaydeder. Öyle bir zamanda söyler ki onu şaşar kalırsınız. Nerden geldi aklına dersiniz ama zaten kaydetmiştir onu o, bir gün gelip de yüzüne vurmanız için..
Aslında çocuğu anlatmak çok uzun, meşakatli bir iştir. Yazıya başlama sebebim, “göz ağrısı” ve “güneş”
“Bizim evimize güneş biz evden çıktıktan sonra gelir. Ama şuanda güneş bizim evimizde değil, güneş sınıfımızda. Bak.” Der. Güneşi tek değil birsürü sanar. Bizim evimizde de güneş var dediğinde ne söyleyeceğinizi şaşırırsınız.
Günün bombası:
Öğretmeniyle öğrencileri sandalyede otururlarken, öğretmen diğer öğretmenlerle sohbet halindedir. Öğretmeninin kucağında oturan 3 yaşındaki minik, kendi aleminde gibi dursa da herşeyin farkındadır.
Öğretmen der ki;
Bu benim ilk göz ağrım.
3 yaşındaki minik bunu şöyle algılar ve kurduğu cümlenin ardından kahkahalar patlar:
“BENİM GÖZÜM AĞRIMIYO Kİİ”

Dedik ya; çocuk ilginçtir,
çocuk Mutluluktur...
:))))))))))))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...