Perşembe, Mart 31, 2016

bahara doğru giderken vol. 13

veeeeee yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik heyecanımızın.... artık son 2.... cumartesi günü kendi evimizde yaşamaya başlıyoruz... eş dost tecrübelerini paylaşıyor, heyecanımıza ortak oluyor... biz evimizin son eksiklerini de dün tamamladık, salon avizesini 1 günde seçip yatak odası avizesi için 1 aydır dolaşan bir gelin olarak sonunda o avizeyi bulduk :) aradığım o muydu, 1aydır onun için mi gezdim bilmiyorum ama, içimize sindi en azından...

geçtiğimiz cumartesi günü, 26 mart 2016, kına gecemizi yaptık... kendi kınasında süzülen, nazlanan gelinleri hiç sevmem ben. zaten düğün bir hengame bir kalabalık kiiiiii biz de 400 kişiye nasıl hoş geldiniz diyeceğiz onun telaşındayken, kına geceleri gelinin doyasıya eğlenmesi için büyük bir nimet, fırsat..
ben de öyle yaptım :)

biz kına gecemizi, Barcelo Eresin Topkapı Hotel'de yaptık. bir kına gecesinden beklentinizin ne olduğu çok önemli. biz, misafirlerimiz rahat etsin, aç kalmasın, anlaştığımız yerin bir organizasyon firması olsun ve bize yardımcı olsun istedik. ve tercihimizi burdan yana kullandık. pişman da olmadık...
gelin adaylarına duyurulur.
ÖNERİ: bu süreçlerde maddi zorluklar yaşanabiliyor ama sadece 1 kere olacak geceleri rüyaya dönüştürmek için önceden kenara para atmakta fayda var. kendiniz için ayırdığınız bütçe, ömrünüzde sadece 1 kere yaşayacağınız o geceyi rüyaya dönüştürebilir ;)

otelin anlaşmalı olduğu organizasyon şirketi sorumlusu Selma Hanım, tam bir melek ve bu süreçte bize çok yardımcı oldu. düşünün ki gecenin bir yarısı "heyecandan karnım ağrıyo" yazabileceğiniz bir samimiyet oluşuyor aranızda.. :)

biz konseptimizi "Karadeniz" olarak belirledik. çıkış şarkımızı Kazım Koyuncu Uy Aha- enstrümantal olarak seçtik. en yakın kız arkadaşlarım, kınalarını yaptığım kuzenlerim, ve eltim, çıkışımdan önce salon girişinde ellerinde teflerle ikili sıralı bir koridor kortej oluşturdular. şarkı çalmaya başladığında davul çalan görevli arkadaşla birlikte içeriye girdik ve eğlenceyi başlattık.

ÖNERİ: bu tarzda gecelerde sizinle fotoğraf çektirmek isteyenler fazlaca oluyor, buna şöyle bir çözüm bulduk, çıkış müziğimizin ardından eğlence devam ederken şarkı ritmini biraz düşürdük, sahnedeki kızlar yerlerine oturdular, hem masalarındakileri yeme fırsatı verdik onlara hem de bu süreçte ben masaları gezip masaya hoş geldiniz afiyet olsun diyip bir fotoğraf aldık. böylece herkesle fotoğraf çektirmiş olduk.




misafirlerimizi bu kıyafetle karşıladım.
Kadıköy bahariye cd. de opera pasajı vardır, bilenler bilir, içinde bir çok abiye mağaza var ama 2.kata çıktığınızda ESN adlı mağazada, yurt dışından gelen ve sayılı gelen, aldığınız kıyafetten en fazla 2 tane bulabileceğiniz bir mağaza var.
yakın zamanda abiye ihtiyacınız varsa eğer buraya bakmadan abiye almayın derim...


en büyük hayalimden biri kına gecemde dansöz oynatmaktı, yaptık... dansöz sahneye çıktığında kulise geçip üzerimi değiştirdim. burada bana annemin 20 yıl önce bir abiye ile giydiği büstiyer eşlik etti. şuan burada paylaşamıyorum çünkü biraz fazlaca açık ;) altına da, bustiyer üzerindeki payet renklerinden mor olanı seçip aynı renkte uzun, yırtmaçlı bir etek diktirdik.
bi sürede onunla oynadım :)
o süreçte ayaklarım haşata dönmeye başladı tabiki :)

ÖNERİ: Kına gecenizde, bazı süprizler hazırlıyorsanız eğer, bizde dansöz bir sürprizdi misafirlerimize ve çok hoşlarına gitti, o sürprize uygun bir kıyafet, enstrüman ile eşlik etmek sürprizin çarpıcılığını arttıracaktır.






kuruyemişleri erkek tarafı getirir ya hani adettendir, sevgili nişanlım kuruyemişlerimizi alıp getirdi, biz de bi kaç ay önce kapalı çarşıdan Kütahya porselenleri almıştık, kuruyemişleri de onların içine doldurduk ve paketledik..
instagram'da geomariage adlı hesaptan PINAR'IN KINASI yazılı kurdeleler yaptırdık. ve onlarla süsledik.
Hem güzel bir sunum oldu... Hem de misafirlerimizin evinde kalıcı bir izimiz olmuş oldu :)







sonrasında tabi ki kına seremonisi...
kına gelmeden önce bir barkovizyon gösterisi izlettik misafirlerimize... görüntülerde sadece annem ve ben, vardık. bebekliğimden bugüne kadar bir çok fotoğrafı düzenledik ve tüm salona izlettik..
biraz duygusal oldu ama, kına gecesinin adetinden malum :)






kına kıyafetimin tasarımı anneme ait. içteki beyaz elbiseyi özel diktirdik. dıştaki kırmızı karadeniz peştemalini Rize'den getirttik ve modelini çıkartıp diktirdik. sonra üzerindeki çizgilerin boyut ve yönüne göre kırmızı-siyah-beyaz pullarla tek tek işledik... :)


başımdaki başlık ve belimdeki kemer, yine annemin eserleri.. zamanında gümüş tel kırma kursuna gitmişti.
oradayken yaptı, kullanmak da nasip oldu, çok şükür...









ben ağlayan bir gelin olamadım :)
bi duygusallık oluyo insanın üstünde haliyle ama, dilerim ki evlilik yolunda olan her kız eşini çok sevsin, ve nişanında kınasında çok eğlensin... :)














artık kınalarda genelde geline eşlik eden kızlara da kaftan giydiriyorlar, biz, kıyafetimdeki peştamal ile uyum sağlasın diye kızlara başlarına bağlamaları için peştamaller getirttik Rize'den, ve başlarına bağladılar... sonra aşağıdaki gibi harika bir fotoğraf ortaya çıktı.. :)


biz o gece çok eğlendik.... hem benim için unutulmaz bir gece oldu, hem misafirlerimizin güzel vakit geçirmelerini sağlamış olduk...

şimdi düğünümüze kaldı 2 gün...
sanırım birdahaki postu yazdığımda evimde, evli olmuş olurum...

başlığı da, bahara giderken değil de, bahar artık evimizde, olur...














8 yorum:

  1. Harika bir gece olmuş. Peştemalli elbisene bayıldım, çok orjinal ve zarif :)

    Haydi bakalım, bahar sizin evinizde olsun artık , zamanıdır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehehe çok teşekkür ederim... :)

      dimi artık gelsin bahar ;)

      sevgiler :)

      Sil
  2. Mutluluklar.
    Kına gecem unutamayacağım kadar kötü geçmişti. Hatırlamak bile istemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üzüldüm öyle geçmiş olmasına...
      umarım sonraki günler harika geçmiştir, geçiyordur.

      sevgiler ;)

      Sil
  3. Ayyyyy cooooook harika olmussss!:) Bayildim! Demek yaklasti artik o büyük gün ha? Hadi bakalim... merakla bekliyoruz biz de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederiiiimm :))) başından beri yorumlarınla destek olduğun için ayrıca teşekkür ederim...
      büyük gün geldi geçti bile...
      şimdi dinleniyoruz...
      yeni post, en kısa sürede...
      sevgiler ;)

      Sil
  4. Beautiful post!!!
    Would you like to follow each other? let me know, and I follow you back.
    Besos, desde España, Marcela♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hi :)
      thank you so much for your comment
      im starting to follow you ;)
      sure, you can follow me, im waiting for your sweet comments

      best wishes ;)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...