Pazar, Şubat 07, 2010

FAİLİ MEÇHUL KIYAK :)



Fikir çalmak gibi bişey değil bu. Eğer bahsedeceğim konu ve siteden haberdar olanlar varsa, bu yazıyı lütfen “çalıntı” ya da “esinlenme” olarak anlamlandırmasınlar, tamamen siteden ve konudan haberdar olmayanlara da bu konu hakkında bilgi verme ve siteyi tanımalarına vesile olmasını umduğum bi yazı bu.

Fikir Atölyesi Tunç Kılınç tarafından hazırlanmış, içinde çok güzel yazıların, insanların yazılar hakkında fikirlerini yazabildikleri, atölye tadında bi site. Ziyaret etmenizi şiddetle öneriyorum.

Gelelim konu başlığımıza,
FAİLİ MEÇHUL KIYAK; Fikir Atölyesi’nde başlatılmış bi eylem. Ve gerçekten amacına uygun yapıldığını gördüğüm, ülkemizin şu karışık zamanında insanlarımızın küçük de olsa birbirlerinin yanında olduklarını, birbirlerini mutlu etmek istediklerini ve mutlu ettiklerini gösteren süper bişey olduğunu düşünüyorum. Anlatıyorum ve bence okuduktan sonra siz de küçük bir şey yapabilirsiniz.
Resimde gördüğünüz üzre bu kartlar ile “faili meçhul kıyak” hareketini yapıyoruz. Örneğin, bir cafe’ye gittik, karşımızda kahve içen birini gördük. Gidip o kahvenin parasını ödüyoruz. Kişi hesabı istediğinde adisyon yerine ona “faili meçhul kıyak” kartı gidiyor. Garsona talimatımızı da veriyoruz, “hesabınızı sizin yerinize biri ödedi ve size bu kartı bıraktı”.
Bi kitap okudunuz, içine bu kartı koyuyorsunuz, ve kitabı insanların görüp eline alabileceği bir yere bırakıyorsunuz

Ve bunun gibi bir sürü şey. Yaratıcılığınızı arttırıp hem siz eğlenebilirsiniz, hem kendinizi iyi bir şey yaptığınız için motive ediyorsunuz, hem hiç tanımadığınız kişilere tam manasıyla bir “kıyak” yapıyorsunuz.

Bu hareketin öncüsü TUNÇ KILINÇ’a ve bu hareketi yaymaya çalışan insanlarımıza teşekkür ediyoruz.

Hadi bakalım kıyaklı günler dilerim…

http://www.fikiratolyesi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...