Cumartesi, Kasım 26, 2016

BİR DOĞUM GÜNÜ BİR KİTAP BİR NOT

bu gün ayın 26sı. yaklaşık 10 gün önce bir "yeni yaş" yazısı yazdım otururken. ama yayınlamaya bi türlü fırsat olmadı.
her yeni yaşımda kendi kendime bişeler yazar çizerim genelde. hem bir farkındalık hem bir bekleyiş olur o yazdıklarım.
bu taşımda da yazdım ama bu sefer yazım bana kaldı, buraya gelemeden.
doğum günümün üzerine başka birinin doğum gününü, üzerine başka bir bebeğin doğumunu, üzerine yine başka birinin doğum gününü ve öğretmenler günümüzü kutladık.
doğum günü kutlamalarımın üzerine bir sürü yeni kutlama yaptık yani.
hayat böyle değil miydi zaten, bir gün geçiyordu ve üzerine yeni yaşanmışlıklar geliyordu. sonra onlar da geçiyordu ve biz hep yeni şeylere uyanıyorduk.. :) pek bi felsefik oldu :)

bu aralar bayaca bir yoğunluk hakim hayatımızda. işlerimizin yoğunluğu, farklı planlamalar, bayaca bi hareketliyiz. bu hareket içinde de akşamları artık oturma vakti geldiğinde kitap okumaya çalışıyorum. evlenmeden önce çok fazla kitap okurdum. şimdi tüm kitaplarım annemin evinde kaldı.. "annemin evi"...
sanki o evde 30 yıl ben yaşamamışım. sanki doğup o eve gitmemişim sanki o odada ben yıllarca yaşamamışım gibi.. demek ki evlenince böyle oluyormuş. doğduğun büyüdüğün, içinde bin bir tane anı sığdırdığın odan artık "annenin" oluyor...
"kendi evin" e yapıyorsun sonrasında yatırımı. çiçekler alıyorsun, süslüyorsun, bakıyorsun, her yeni eşya yeni bir anlam katıyor. böyle oluyor demek ki evlenince... :)

ne diyordum..:) kitap okumaya çalışıyorum boşluklarımda... uzun zamandır elimde "ELİF ŞAFAK'ın HAVVA'NIN ÜÇ KIZI" kitabı var... yarıladım sayılır ama hala bitmedi. ne kadar merakla okusam da bi süre sonra göz kapaklarımı tutamıyorum ve kapatıp yatağa gitmeye çalışıyorum.
ELİF ŞAFAK kitapları bana hep "tepe noktası olan kitaplar" gibi geliyor. Okumaya başladığım ilk zamanlarda sıkılıyorum. e hadi ama ne zaman hareketlenecek bu diyorum. burası bir TIRMANIŞ..


sonra "vay canına, sonra nolcak acaba" diye düşünüp bi bakıyorum sayfalarca okumuşum, Burası TEPE NOKTASI.

en sonuna geldiğimde ise sanki bir dağın tepesinden aşağı son sürat kaymışım, inanılmaz zevk almışım ve "UUFF NE ÇABUK BİTTİ AMA" diyorum. Burası da SON...

:)

SEVGİLER PINAR ÜSTÜNDAĞ YILDIZ... :)




HA BU ARADA, AŞAĞIDAKİ NOTU GEÇENLERDE BANKAYA BIRAKTIM :) GİŞE NUMARASI KAĞIDI BU :) KİM BULDU BİLEMEM AMA AMACINA ULAŞMIŞTIR UMARIM... :)

8 yorum:

  1. Sevdiklerinle birlikte nice harika yıllara :)

    YanıtlaSil
  2. Geç de olsa kutluyorum. Nice umut dolu, sağlıklı yıllara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç de olsa yanıtlıyorum, çok teşekkürler..

      sevgiler..

      Sil
  3. baya baya geç oldu ama nice yıllara pınar. mutlulukla kal :)

    YanıtlaSil
  4. güzel bir yazı olmuş ama doğum gününe değinmemişsiniz hiç :) "annemin evi" konusu iyi olmuş ama... geç de olsa doğum gününüz kutlu olsun :) sağlıklı, huzurlu ve mutlu senelere..

    YanıtlaSil
  5. ehhehe teşekkürler..
    doğum günlerimde çalışmayı sevmiyorum, baya yorgun bir yeni yaş karşılaması oldu, belki de o yüzden değinmemişimdir, fark ettirdiniz, teşekkür ediyorum...

    sevgiler :))

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...