Çarşamba, Ekim 06, 2010

İZİN GÜNLERİ =) =)


Türkiye’de çalışıyorsanız eğer, çok koşup çok büyük yerlere gelemezsiniz belki ama kesin olan bir şey vardır ki, çok fazla tatil yaparsınız. Resmi tatilleri bitmez bi de üzerine kar tatilleri vardır, son bi kac yıldır “sağanak uyarısı” ile tatil olma durumları da başladı, neyse lafın kısası, Türkiye’de çalışan olmak bol tatil yapmaktır…
Bugün de İstanbuldaki okullar için tatildi, malum İstanbul’un kurtuluşu. Madem İstanbul kurtulmuş biz de 1 gün tatil olalım da işten kurtulalım diye düşündük… =)
Şikayetçi miyiz, hayır? Memnun muyuz, evet =)
İzin günlerinin en güzel yanı, eğer sabahın kör bir vaktinde kalkıp işe gidiyorsanız, bu muhteşem izin günlerinde kalkmayacak olmanız. Ama tersliktir, iş günü saat çalsa da kafanızı kaldıramazken izin gününde saat çalmadan pıt diye açılır gözleriniz. Şöyle bi nerede hangi zamanda olduğunuzu düşünürsünüz “aman yaa bugün iş yok ki” der, hooopp yastığa yeniden gömülürsünüz ve işte mutluluğu bu anda bulursunuz. O yastık o yatak nasıl da sıcacık gelir insana, sanki daha önce hiç geç saatlere kadar uyumamışız, yatmamışız gibi… =)
Sabah kahvaltıları uzun sürer, tabi bi de zevkle hazırlama safhası var bunun, eğer dışarıya gitmeyi tercih etmediysek… mis gibi bir kahvaltı, taptaze bir çay, gazetelerimiz yanımızda, televizyon karşımızda açık, sonrasında nette şöyle bir gezinti. Keyif dedikleri bu olsa gerek.
Aheste aheste gezinmek ne zevklidir izin günü evin içinde.
Bugün eğitim sektöründe çalışıyor olmanın tadını çıkarttık biz de, psikologlar ve öğretmenler olarak…
Ne yapsak ne yapsak dedik, akşamı birlikte geçirmeye karar verdik, oh mis gibi… bilemiyorum bugün izinli olan bu yazıyı okuyan arkadaşlarım neler yaptı =)
Vel hasıl kelam,
İzin günleri güzeldir ve hiçbir haftasonu tatili, piyangodan çıkmış bu tatiller gibi çekici değildir… =) =)
Yarın sabah erken kalkıyoruz yine…
Ama olsun, bomba gibiyiz…
Bir günlük tatil, bu kadar mı iyi gelir insana..
Hadi bakalım, hayırlı işler… =) =)
…PınarYaşamPınarım…

2 yorum:

  1. Inan bu tatiller Almanya'dada cok fazla,sadece Türkiye'de degil yani,gününün iyi gecmesine cok sevindim,insan böyle haberler alinca rahatliyor nedense,cok komik ama...

    YanıtlaSil
  2. komik olsun... en azından güleriz.. :)
    sevgiler... :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...