Pazartesi, Ekim 04, 2010

Gülben-Bodrum-Biz

Bu sabah işe giderken daha güneş doğmamışken, kafamı cama yasladım, kulaklıklarım kulağımda, uyumakla uyanıklık arasında bi yerlerde yollara baktım durdum. Nerelerde ne hatıralarım var, kimlerle ne yaşanmışlıklarım var, bazı caddeler güldü bana, bazı ağaçlar sırtını döndü ve ben de kızdım tabiî ki yollara bazı bazı.
Sonrasında kulağımda bir Gülben Ergen şarkısı çalmaya başladı.

GÖZLERİNDEKİ BEREKETLİ TOPRAKTA AÇMAK GİBİSİ VAR MI?
SEN HAYATIMDASIN YA BUNDAN BÖYLE BENİM İÇİM ACI TUTAR MI?


Bi kaç ay önceme gittim birden. Gülümsetti beni düşündüklerim.
Mevsim yaz.
Hava çok sıcak.
Yedi tepeli’mden çok uzaklarda ve sevdiğim, hayran olduğum beyazlarla bezenmiş mavi pencereli bir şehrin bir koyunda Bodrum’da; yanımda yine en sevdiğim ikisi, gülümseyişleri, etrafımda dolanışları ve telaşları..
Birlikte çıktığımız ilk olmayan ama sadece üçümüze ait İlk tatilimiz… Hazırladığımız akşam yemeğimizi yemişiz, balkonumuzda Bodrum’un ışıklarına karşı çayımızı içmişiz, sohbetimizi etmişiz, şimdi sıra eğlenceye gelmiş, açmışız müziği, hazırlanıyoruz..
Kah fıkır fıkır dans ediyoruz, kah başka günlere giderek yine söylüyoruz çıkan şarkıları ki bi tanesi de şu:


GİDEN GÜNLERİM OLDU SENİ ANMADIM YOLA BAKMADIM HALA.......
SUSMAN DA YETERLİ SON VERMEM İÇİN HAYATIMAA....


“bu şarkı neyi hatırlattı şimdi sana” diye sorduk birbirimize. Aynı şeyi hatırlamıştık evet ve hatırlaya hatırlaya hem hüzünle hem keyifle devam ettik süslenmeye ve bağıra bağıra söylemeye.
Bıraktık elimizdeki göz kalemlerini allık fırçalarını, dolana dolana söyledik şarkımızı. Söyledik gülümsedik söyledik yad ettik. Söyledik çok eğlendik…
Devam ettik hazırlanmaya. Aslında o kadar uzun sürmeyecekti o hazırlanma ama şarkılar sardı, keyfimiz sardı, aralardaki muhabbetimiz sardı, o gece sardı bizi, sarmaladı..
-bu göz kalemi sanki güzel değil mi senin eyeliner’ına bakabilir miyim bi?
-bişe sorucam saçımı böyle topladım ama sanki olmadı, istediğim topuz bu değildi yaaa
-ya ben saçımı şimdi açık bırakıyorum ama dün akşamki gibi ensemde mi toplasam


SÖÖZZ BİDAHA KIRMAM SENİ, ÜZERİNE TİTRERİM İLK GÜNKÜ GİBİ, ANLADIM NE ÇOK SEVMİŞİM SENİ,
ORTA YOLU BULURUZ; GEL YETER Kİ...



Neyse saçımızı topladık makyajımızı yaptık, cicilerimizi giyindik derken öyle bir şarkı çıktı ki aslında kahkahayı getirmez dinleyince ama biz ilk sözlerini duyar duymaz kahkaha atmaya başladık çünkü ÇAKIL geldi aklımıza. (Okuyorsa bu yazıyı anlayacaktır kendisinden bahsedildiğini)

SEN HEP KENDİNE ÖNLEMLER ALDIN, BEN KENDİME YASAKLAR KOYDUM, ÖNÜMÜZDE BARAJLAR VAAR,
BU SU HİÇ DURMAZZZ, BU SUU HİÇ DURMAAZZZ….



Pıt pıt pıt dolanmaya başladık evin içinde dolanmaya. Biraz evvelki şort tişört sıfır makyaj halimizden eser kalmamışken şimdiki makyajlı cicili bicili topuklu ayaklarımıza alışmaya çalışıyorduk ve dediğim gibi evin içinde pıt pıt dolanıyorduk. Evin uzun koridorunda bi uçtan bi uca yürüyor fotoğraf makinelerinin son kontrollerini yapıyor evden çıkmaya hazır hale gelmeye çalışıyorduk.
Sonra yine fıkır fıkır bi şarkı çıktı, yine bi yerde toplandık yine söylemeye başladık,

BİR ŞANS DAHA İSTİYORSUN DA BENCE BEN DÖNMEM GERİYE, ZATEN HAYAT GÜZEL NE BUGÜN NE YARIN HARCANIR MIS ENLE, BİR MÜDDET KAYBOL BAKALIM SENSİZLİK NASIL GELECEK, DÜZELİRSEN GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURURUM, NASİPSE KISMETSEEEE….


Aldık fotoğraf makinelerini elimize. Başladık fotoğraf çekmeye, hem gecemizi hem kendimizi

Dinliyoruz, söylüyoruz, gülüyoruz, eğleniyoruz,

BİDAHA BU ATEŞİ YAKMAM, GİDEKREN ARDIMA BAKMAM,
KAPISINA KİLİT VURURUM UMUDUMUN
BEN –MIŞ GİBİ YAPMAAAAMMM….


Ve daha bir çok GÜLBEN şarkısıyla bu hazırlanmaca sona erdi.
Hadi bakalım, dedik ve çıktık evden.
Ve o gecenin aslında ne kadar değerli ve unutulmaz olduğunu bu sabah bidaha anladım. Gerçekten çok çok çok eğlenmişiz. Unutulmayacak kadar çok eğlenmişiz…

Darısı birdahaki tatilimizin başınaaa, bu sefer yurt dışınaaa….

HİÇBİR KALPTE KALAMAM İÇİNDE İYİLİK YOKSA, BEKLEMEDEN GİDERİM KALBİM GİT DİYORSA,
BEN KÜSMEM HAYATA BAŞKALARI KÜSÜYORSA, Bİ GÜN IŞIKLAR BANA DA YANACAK NASIL OLSA…

3 yorum:

  1. Ne güzel anlatmissin,cok hostu...Unutulmayan anilarda yerini almis bile!

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. pofff ağlattın benii:((( napıcamm iş yerindeyim şangır şangır ağlimm yaa dicekler pabuçubum psikoloooo hemende ağliyorrr. iyki hayatımdasın yaa biz beraber olduğumuzz müddetçee hep mutluluk yanımızda olucak bizden gidenlerdede hep bir eksiklik olacaktır.kendileri eksik olduklarını bilmeden yola devam edecekler. bugün bambaşka bir gün değil bir önceki günden ama bugün de yanımdasın bugünde yanındayım. harika geçen 5 sene sonrasın yüksek ayni iş yeri derken akraba oluucazzz. AMA Ben çok şey özledim o yıllara dair, derse girmemelerimizi,okula diye çıkıp herkesi üstüne ekip gezmelerimizi,buluşma öncesi hazırlıklarımızı,kırmızı ışık kollayıp fotoğraf çekmelerimizi, derste gülme krizine girmelerimizi, he birde benim dedikoduları kollayıp sende amann bize ne deyip etik davrnmanı hala öylesin, okul servisinde yere kapaklandığım sırada birlikte gelen kahkahalarımızı,kahvaltı fasılları,kola çay, peçete istiyoruz gelmiyor, su istiyoruz gelmiyor ÇAY İSTİYORUZ dediğimde başımdaki garsonu görünce HEMEN GELİYOR ki yüz tavrımızı, ilk buluşma öncesi ve sonrası kritiklerimizi,damat oynaYACAZZ DİYE başka göbek atışlarımızı, okuldan opucukle çıkıp akşam merhaba ben geldim seni özledim diye ev buluşmalarımızı,derste defterlerimize not yazmalarımızı,evet itiraf kopyada çektik:))) ayrılık yaşadığımızda çikolataya saldırmalarımız yada gel sana haribo aldım diyip verdiğin sıcacık gerçek mutluluğu.ve seni çokk seviyorummmm(dicle)

    YanıtlaSil
  3. @birterazikızı gerçekten o kadar güzeldi ve güzelmiş ki unutmak mümkün değil...hayatımın en güzel "dışarı çıkmak için hazırlanma" anıydı...sevgiler... :)

    dicleeeeee'mmm ben de seni çok seviyorum...senin bu yazdıkların da beni nasıl gülümsetti şuan anlatamam....canım benim.. elimde bi paket hariboyla yakında yanındayım... :))

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...