Cuma, Ekim 29, 2010

29 EKİM'İMİZ...BAYRAM GÜNÜMÜZ....


Sabah erkenden uyandık ve iş yerimizin müdürü, asistanı, psikologu, 7 öğretmeni olarak evlerimizde bugün için hazırladığımız kıyafetlerimizi giyindik. İş yerimize gittik ve miniklerimizi beklemeye başladık.
Pardon, öncesinde bayram kahvaltısı yaptık. Okulumuza gittiğimizde uzun bir kahvaltı masası sevgili Elif’imiz tarafından hazırlanmış okulumuz sevgili Cihannur’umuz tarafından tertemiz hale getirilmişti.
Uzun masamızda bayram kahvaltımızı yaptık. Kıyafetlerimize bakıp güldük eğlendik. Beyaz gömleklerimiz, kırmızı süeter/hırka/şallarımız ile kendimizi türk bayrağına benzettik. Eğlenceli bir KIRMIZI-BEYAZ kahvaltıdan sonra miniklerimizi ve anne-babalarını beklemeye koyulduk.
Gelmeye başladılar, onuncu yıl marşımızı çalmaya başladık. Marşımız eşliğinde miniklerimiz ve velilerini gülümseyerek karşıladık. Dedeleri ve nineleri en güzel kıyafetlerini giyinmişler, miniklerimiz de kırmızı elbiseleri, kırmızı kravatları ile minik kahramanlarımız olarak bize “bayramımız kutlu olsun öğretmenim” dediler. O minicik yürekleri, taptaze beyinleriyle bayram kutladılar. Kendi yakalarımıza taktığımız ATATÜRK fotoğraflarını onların yakalarına da taktık ve heyecanla annelerine gösterdiler; ve kimisi “ANNE BAK ATATÜRK GERÇEKTEN YÜREĞİMDE DURUYOR” dediler…
Saygı duruşumuzda o minicik kahramanlarımız da bizimle saygıya durdular, istiklal marşımıza olabildiğince eşlik ettiler. Öğretmenleriyle birlikte Şiirler okudular, şarkılar söylediler… Sonunda, 1 gün önce yaptıklar ay yıldızlı cumhuriyet bayramı pastasının üzerindeki mumları üflediler ve pastalarını yediler.
Ellerine ay yıldızlı kırmızı balonları ve Türk bayraklarını alıp okulumuzdan yine onuncu yıl marşımız eşliğinde bayraklarını sallaya sallaya ayrıldılar.. gülümseyerek, minicik yüreklerinde coşkuyu hissederek..
biz de birbirimizi bu güzel gün için kutladık, tebrik ettik, bayramımız kutlu olsun dedik ve kırmızı beyaz halimizle bir sürü fotoğraf çektik, kahkahalar eşliğinde, eğlenerek, gülerek…
düşündüm de, bugün okulumuzun eğitim öğretime başladığından beri bu kadar mutlu huzurlu coşkulu geçirdiği tek günüydü belki de.. herkesin delicesine mutlu olduğu ve gülümsediği, işini hevesle yaptığı, yapıp işinden çıkıp bayramının tadını çıkarmaya çıktığı, güzel günümüzdü..
bugün çok güze bir gündü.
Arzu ettiğim gibi hava şartları nedeniyle ortaköy’e gidip havai fişek gösterisi izleme şansını kaybettik ama, o minik öğrencilerimizin, velilerinin gözlerindeki ışıltıyı ve mutluluğu görmek;
Paha biçilemezdi..

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN…



Not: bugünkü resimlerden, edindiğim gün içerisinde mutlaka paylaşımda bulunacağım..

6 yorum:

  1. Teşekkürler.
    29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

    YanıtlaSil
  2. Bayramımız kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  3. @telekinesis, @cepaynası; sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel hazirliklar ,sevincler bunlar,ben burda Bayramlari filan unuttum,iyiki varsiniz,yeniden heyecanlaniyor insan okuyunca,eski günleri aniyorum,hepimize kutlu olsun 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMIMIZ...

    YanıtlaSil
  5. Böyle özel günleri çocuklarla birlikte kutlamak ayrı bir şey :)Hafta sonu yoğundum geç okuyorum seni o nedenle kusura bakma canım :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...