Salı, Ağustos 24, 2010

BAŞLANGIÇ...SON...BAŞLANGIÇ...


İnsanlar ilerledikçe konuştukları konular, hayattan bekledikleri ne kadar çok değişiyor, tekrar anladım.
Birlikte büyüyen insanlar, yürümeyi birlikte öğrenenler, ilk arkadaşları birbirleri olanlar ve dünyaya birlikte adım atanlar, birbirlerinin çocuklukları, ergenlikleri ve gençlikleri olan insanlar… ne kadar çok şeyi paylaşıyorlar ve paylaşmayı hayal ediyorlar.
Küçükken konuşulanlar beklenenler ne kadar farklıydı. Okula başlayacağını ilk zamanların heyecanları. Ergenlik döneminin acı sancıları. Her günün getirdikleri yaşattıkları… Ve bi de üstüne bunlar birlikte yaşanıyorsa ne kadar farklı, anlamlı.
Ne kadar farklı şeylere heyecanlanıyor insan zaman geçtikçe. Heyecanlanacak bekleyecek şeyleri hiç bitmiyor nefes alıp verdikçe. Bir şeyler biterken hep bir şeyler başlıyor. Bazı şeylerin başlangıcı bazı şeylerin sonuna bağlıyken çoğu zaman sonlar hep başlangıçlara gebe oluyor ve çoğu zaman en büyük değişiklikler hiç beklemediğimiz anda oluyor. En keyifli anımızda ortaya çıkan beklenmedik problemler hayatımızı nasıl değiştiriyorsa, en kötü ruh hali içindeyken de hayatımız bir parmak şıklatmasıyla değişiveriyor. Her şey toz pembeye bürünebiliyor. Etraf günlük güneşlik, cıvıl cıvıl olabiliyor. Hayat daha farklı olabiliyor, hayata bakan gözlerimiz daha farklı gülebiliyor. Ve daha daha nice değişiklik oluyor ve dahaları olmak için gününü bekliyor.
Ramazan ve bayramların tadı kalabalık daha güzel oluyor, demişti Arı Maya’m, ve evet onaylıyorum ben de gerçekten öyle oluyor. Bu akşam yine gelenekselleşmiş iftar yemeklerimizden bir tanesini gerçekleştirdik. Geleneksel iftar yemeğimiz ve ardından gelen gelenekselleşmiş 5’li sohbetlerimiz. Geçen seneki ramazanı düşünüyorum da, şimdikinden çok farklı şeyler de konuşmuştuk, gülmüştük, heyecanlanmıştık. Bu gece ise, noktayı vurduğumuz öyle bir konu vardı ki,5’imizden üçümüzü pır pır ederken geriye kalan 2’yi de endişe,heyecan,korku, inanamazlık gibi bir çok şeye bürüdü.
Şimdi merak ediyorum, bidahaki ramazanda yine aynı yerde olabilecek miyiz ve bu sefer neleri konuşup neleri hayal edebileceğiz. Diyorum ya, hayat işte ne zaman ne olacağı belli olmuyor, başlangıçlar ve sonlar birbiriyle karışıyor.
Düşündüm şimdi, bu akşam konuştuklarımız gerçekleştiğinde, gerçekten bazı şeylerin sonu bazı şeylerin ise başlangıcı olacak.
İsteğim şudur ki, bu gece umutlandığımız, heyecanlandığımız, güldüğümüz, eğlendiğimiz, tat alabildiğimiz kadar tatlı ve güzel olsun her başlangıcımız ve her sonumuz. SON dediğimiz her şey güzel başlangıçlara gebe olsun, her başlangıç hayatımıza ışık gibi doğsun..
Zaman gelsiiiiiiiiin geçsiiiiiiiiiiin, farklılaşsın hayat, değişsin hayat, artsın çoğalsın, daha da güzelleşsin hayat…

...Yaşamm Pınarımm...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...